Varde - Karlsgårde

Stien ankommer til Varde by langs Varde Å ved Slotsbanken. Her anbefaler vi, at tage et smut op i Varde By og fornemme stemningen i den gamle købstad. Turen fortsætter gennem engområdet Kongens Kær, hvor åens naturlige slyngninger er blevet genskabt. Herefter går stien langs Varde Å forbi heder og plantager til Karlsgårdeværket.

GPX-fil: Download rute til dit gps-udstyr

Numrene her på siden refererer til numrerne på kortet her.

14. Varde Museum

Vardemuseerne er en sammenslutning af museer i Varde og omegn. Her kan du gå på opdagelse i alt fra kanonbunkers fra 2. Verdenskrig til Danmarks første andelsmejeri. Vardemuseerne har ansvaret for arkæologi samt formidling og indsamling af historisk viden om landskab, natur og kultur i Danmarks vestligste egn, Varde Kommune.

Læs mere på Vardemuseum.dk  

15. Varde Miniby

Har du altid drømt om at gå som en kæmpe gennem Varde by? Varde Miniby er verdens ældste miniby, der er skabt håndværksmæssig korrekt. Udgangspunktet for Varde Miniby er købstaden anno 1866. Bygningerne er opført i målestoksforholdet 1:10, og hver eneste lille bygning er konstrueret som en tro kopi af originalen. Du kan også besøge minimurernes værksted på Lundvej.

Læs mere på minibyen.vardekommune.dk

16. Varde Sommerland

Det 12 hektar store bynære naturområde husede tidligere forlystelsesparken Varde Sommerland. Nu er det et rekreativt område med shelters og bålhytte.

Læs mere på udinaturen.dk.