Planlæg din tur

Er du ordentligt forberedt får du også den bedste tur. Her giver vi dig lidt tips og gode råd til den næsten 140 km lange vandretur.

Du går på privat jord

Lodsejere har frivilligt stillet arealerne til rådighed. Vis hensyn når du går og nyd turen.


Hvor langt kan du gå?

Det afhænger naturligvis af din kondition. Typisk vil man sige, at du kan vandre 15 - 25 km om dagen. Nogle kan vandre op til 50-60 km og der er faktisk vandrere, der har klaret Kyst til Kyst Stien på kun 2 dage.


Stien er en vandrerute

På store dele af strækningen er det kun muligt og tilladt at gå på stien til fods.


Hund er ikke tilladt

Mellem Bække og Varde må du ikke have hund med, da du går igennem mange indhegninger med græssende dyr.


Vinter og efterår

Går du på ruten vinter eller efterår anbefaler vi at du har gummistøvlerne med. Nogle strækninger kan være ufremkommelige på grund af høj vandstand i ådalene.

På strækningen mellem Broeng og Bordrup ved Ho Bugt skal du være forsigtig, når der er meldinger om stormflod.


På cykel

Du kan cykle mellem Vejle og Bække. På resten af ruten fra Bække til Blåvand må du ikke cykle.


Overnatning

På ruten er der primitive teltpladser, hvor du kan overnatte én eller to nætter. Der er adgang til vand, das og bålplads. Enkelte steder koster det et mindre beløb pr. overnatning, de øvrige er gratis. Teltpladserne må kun benyttes af vandrere. Pladserne nord for Karlsgårde Sø og ved Janderup Kirke kan også bruges af kanosejlere.


Se også disse links:


Fiskeri

Der er gode muligheder for at fiske, både i Varde Å, Holme Å og Vejle Å. Det er dog nødvendigt med både et landsdækkende fisketegn og et lokalt fisketegn, du skal købe undervejs. Spørg på turistbureauerne og købmænd. Ved kystfiskeri er det nok med det landsdækkende fisketegn.

Se desuden: fisketegn.dk


Transport

Er du i bil kan du bruge de viste p-pladser. Oplysning om offentlig transport finder du på rejseplanen.dk.


Indkøb

På vejen er der rig mulighed for at købe ind i de omkringliggende små og større byer. Vær opmærksom på at ruten ikke går igennem alle byer, og at der derfor kan være lidt ekstra afstand at tage hensyn, når dagens vandring og indkøb skal planlægges.


Kontaktpersoner

Hvis du oplever problemer med ruten, kan du fortælle om problemet til: Vejle Kommune, Ole Wisler, olwis@vejle.dk eller Varde Kommune, Therese Espensen Rosa, tero@varde.dk